Pizzabodem van bloemkool
Ingrediënten
Voor 3-4 personen:
Pizzabodem:
- 500 gram bloemkool (in roosjes)
- 3 tl lijnzaad
- 9 tl water
- 150 gram kikkererwtenmeel
- 150 gram speltbloem
- 30 gram gist
- ½ tl oregano
- ½ tl knoflookpoeder
- peper & zout
Tomatensaus:
- 100 ml passata
- 1 tl tomatenpuree
- 1 tl Italiaanse kruiden
Spinazie pesto:
- 250 gram spinazie
- ½ limoen
- 50 gram pijnboompitjes
- 75 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
Bereidingswijze
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm je oven voor op 200 °C. Om ervoor te zorgen dat je pizzabodem lekker knapperig is, is het belangrijk dat je oven goed op temperatuur is.
- Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine, met een staafmixer of blender kan natuurlijk ook en mix tot het een rijst-achtige substantie heeft.
- Bak de bloemkool mix ongeveer 5 minuten droog aan in een anti-aanbakpan (dus zonder vocht of olie) Laat de bloemkool mix dan goed afkoelen voordat je er verder mee aan de slag gaat.
- Wanneer de bloemkool mix is afgekoeld zorg je ervoor dat het zo droog mogelijk is Plaats de bloemkool in een theedoek en dep de bloemkool droog.
- Meng het lijnzaad met water en laat ongeveer 5 minuten staan tot het een dikke massa wordt.
- Kneed in een kom de bloemkool mix, lijnzaad, speltbloem, kikkererwtenmeel en het zout en de kruiden door elkaar tot het een zich tot aan samenhangend deeg vormt
- Is je deeg te plakkerig? Voeg dan wat extra bloem toe. Te droog? Voeg dan een klein scheutje water toe
- Bestuif je bakplaat met een beetje bloem en vorm het deeg tot een bal.
- Druk het deeg plat op de bakplaat en druk de randjes iets omhoog. Bak dan de pizzabodem ongeveer 15 minuten op 200 °C.
- Vervolgens voeg je de tomatensaus en topping toe, bijvoorbeeld asperges, paprika, wat ui en tomaatjes voor een gezonde en lichte pizza Je kunt eindeloos variëren dus kies wat jij lekker vindt.
- Bak je de pizza nog eens 10-15 minuten Voeg na het bakken wat extra kleur en smaak toe met de spinazie pesto en maak het plaatje compleet met wat verse basilicumblaadjes

Login
Accessing this course requires a login. Please enter your credentials below!