BEWUSST AAN DE SLAG

Wat je moet weten over Bewusst

Het komt de laatste jaren steeds meer voor. Het gehaaste leven, drukte op het werk en veel sociale verplichten. Steeds minder nemen wij de tijd om te sporten, gezond te eten of even te ontspannen. Alles is binnen handbereik. We hoeven maar langs de supermarkt en de kant en klare maaltijden liggen voor het grijpen of de auto staat voor de deur. En dan hebben we het nog niet eens gehad over social media, waarbij je tegenwoordig precies kunt zien wat al je vrienden aan het doen zijn. Op een zeker moment loop je er tegen aan. Je voelt je moe of zit niet helemaal lekker meer in je vel. Het is daarom dat ons team van Bewusst aan de slag is gegaan met het ontwikkelen van deze app. De stap naar een gezondere versie van jezelf hoeft niet moeilijk te zijn. Juist wij hebben ervoor gezorgd dat deze makkelijk en binnen handbereik is.

Achter de schermen is een team van meerdere experts hard bezig om de programma’s van Bewusst te maken. Ons team bestaat uit verschillende specialisten, als fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en leefstijlcoaches. Samen wilden we een bijdrage leveren om de worsteling voor een gezondere levensstijl tegen te gaan. Zo hebben wij een programma ontwikkeld; deskundig, ondersteunend en toegankelijk. Doordat ons team meerdere experts heeft, raakt het alle vlakken voor een gezondere levensstijl. Van bewegen tot voeding en ontspanning. Maar ook door de grote ervaring van onze experts kunnen de meest effectieve leefstijlveranderingen worden toegepast. Alle ingrediënten samen zorgen ervoor dat het programma succesvol is. Iedereen kan eraan deelnemen, het geeft structuur maar de regie blijft bij jezelf.

HET BEWUSST TEAM

We zijn gepassioneerd

Achter de schermen wordt er dagelijks door meerdere experts hard aan het platform gewerkt. Therapeuten op gebied van voeding, beweging en bewustwording ontwikkelen passende programma's voor onze doelgroep.

Tim van den Hooff

Sportfysiotherapeut

Hé wat leuk dat je wat meer wil weten over wie er achter dit platform zitten. Mijn naam is Tim van den Hooff, ik ben naast mijn werkzaamheden voor Bewusst werkzaam als sportfysiotherapeut bij een fysiotherapiepraktijk in Breda. Binnen mijn werk als sportfysiotherapeut houd ik mij bezig met het helpen van mensen met diverse sportblessures, revalidaties na een operatie en het ontwikkelen van preventieve trajecten.

We zien steeds vaker dat preventie een belangrijke rol speelt in het ontstaan van klachten. Doordat mensen onvoldoende gezond met hun lichaam omgaan, gaat dit op termijn klachten veroorzaken. Daarom vond ik het ook heel tof toen ik met Bewusst in aanraking kwam en ze mij vroegen mee te denken over hoe we mensen op een verantwoorde manier gezonder kunnen laten leven.
Ik hoop dat jullie in dit traject bewusste gezonde keuzes maken voor jezelf. Kijk naar wat je nodig hebt en wat jou een duurzame leefstijl kan bieden. Mocht ik je in dit traject kunnen helpen? Stuur ons dan gerust een bericht en we kijken samen verder.

WhatsApp Image 2023-02-13 at 22.40.27 (1)
WhatsApp Image 2023-03-02 at 11.35.54

Gitte Keller

Fysiotherapeut en mama 🙂

Hi, ik ben Gitte en in het dagelijkse leven druk met mijn twee kindjes, mijn werk als manueeltherapeut/ fysiotherapeut en zelf bezig met het duurzaam maken van een gezonde leefstijl voor mezelf en mijn gezin. Voor mij hoort een balans tussen sporten, voeding en ontspanning bij een gezonde leefstijl. In het verleden ben ik heel erg actief geweest om gezond te worden en blijven. Ook nu met een gezin is het soms zoeken naar de balans in mijn leefstijl. Sporten en voeding hebben niet altijd de prioriteit die het zouden moeten hebben maar door het laagdrempelige programma van Bewusst lukt het mij om een fijne balans te vinden in een leefstijl waar ook mijn gezin in mee kan doen en waardoor ik mezelf fitter voel en lekkerder in mijn vel zit.

Misschien herken jij jezelf hierin. Ik hoop dat je (weer) een fijne balans kan vinden door gebruik te maken van Bewusst.

Charlotte Marijnissen

Bewegingswetenschapper en Fysiotherapeut i.o.

Hooi, ik ben Charlotte en ook ik heb mijn steentje bij mogen dragen aan Bewusst. Vanuit mijn opleiding Bewegingswetenschappen ben ik veel bezig geweest met bewegen en gezonde voeding. Een gezonde leefstijl is dan ook iets wat voor mij altijd belangrijk is geweest en waar ik me graag in verdiep. Momenteel zijn mijn weken gevuld met werk en de opleiding tot fysiotherapeut. De vaste sportmomenten zijn wekelijks gepland en de weekenden zijn vaak bestemd voor sociale verplichtingen. Steeds vaker kom ik tot de conclusie dat ik mezelf voorbij loop. Een stukje ontspanning of tijd voor mezelf schiet er al snel bij in. Misschien dat je dit ook wel herkent van jezelf. Het is tegenwoordig haast ‘normaal’ geworden om druk te zijn.

Vandaar dat ik het onwijs leuk vond om mee te werken aan Bewusst. Juist doordat hier aandacht wordt besteed aan een fijne balans tussen voeding, beweging en ontspanning. Een echte gezonde levensstijl. En dat allemaal ligt binnen handbereik voor je klaar. Ik hoop dat het jou ook net zo bevalt.

PHOTO-2023-03-02-11-29-23
WhatsApp Image 2023-03-07 at 08.38.46

Mirjam Aaftink

Ergotherapeut

Hoi, ik ben Mirjam, ergotherapeut, moeder van 2 studerende kinderen, muziekliefhebber en ik ga er regelmatig op uit met mijn toffe buscampertje. Ik loop hard, fiets en doe aan fitness. Sporten en gezond eten is voor mij even belangrijk als opgaan in een festival of een lekker biertje drinken in de kroeg. Als mijn leven in balans is, dan is mijn lichaam dat ook.

Bij mij werk als ergotherapeut zie ik regelmatig mensen die problemen hebben met hun energiebalans als gevolg van langdurige stress of een aandoening. Dit maakt me ervan bewust dat een goede balans niet vanzelfsprekend is.
Natuurlijk kun je door sporten en gezond eten werken aan een beter evenwicht. Maar op tijd pauze nemen, een realistische planning, ontspanning en dingen doen waar je blij van wordt, is minstens zo belangrijk om stress te voorkomen of te herstellen van (over)belasting.
Ik vind het altijd mooi om iemand te begeleiden in het toewerken naar een balans en meer bewuste leefstijl. Ieder met zijn eigen mogelijkheden, interesses en uitdagingen. En daarom iedere keer weer anders. Daarom heb ik met veel plezier meegewerkt aan Bewusst. Het sluit uitstekend aan bij het toewerken naar een duurzame leefstijl.

BEWUSST VRAGEN

Nieuwsgierig, maar toch nog vragen?

Het kan zijn dat je nog allerlei vragen hebt. Daar hebben wij speciaal een pagina voor gemaakt waar je de meestgestelde vragen kunt lezen. Ook kun je ons volgen op social media waar veel informatie te vinden is.

We hopen in ieder geval dat we samen met jou aan de slag kunnen om jouw gezondheid te versterken!